Recunoașterea facială – doc

Plata prin recunoaștere facială la metroul din Moscova: Unii se tem că vor plăti un preț mai mare, nu doar biletul – spotmedia, 16.10.21Activists urge EU to ban live facial recognition in public spaces – 12.11.20
12 organizations join forces to make their voice heard in a debate dominated by the tech industry.


Justiţia britanică a decis că poliţia utilizează ilegal recunoaşterea facială – 11.08.20


The future of facial recognition: the impact on smart cities – 10.08.20


Russia to Install ‘Orwell’ Facial Recognition Tech in Every School – Vedomosti – 17.06.29

  • The state technology firm Rusnano’s Orwell platform is described as a image-recognition monitoring system that uses computer vision algorithms. It will be integrated with face recognition developed by NTechLab, a subsidiary of Russian President Vladimir Putin’s close associate Sergei Chemezov’s Rostec conglomerate.

IBM, Amazon şi Microsoft – giganţii IT care blochează accesul autorităţilor la tehnologia recunoaşterii faciale – 12.06.20

  • Problema reglementării acestei tehnologii s-a pus în mai multe rânduri şi la nivel de UE. La începutul acestui an Comisia Europeană anunţa că ia în considerarea interzicerea utilizării tehnologiilor de recunoaştere facială în spaţiul public, pentru următorii cinci, ani pentru a putea reglementa toate aspectele ce ţin de folosirea ei astfel încât să nu fie utilizată abuziv.
  • Noua legislaţie ar urma să impună anumite reguli atât dezvoltatorilor de tehnologie, cât şi celor care folosesc informaţiile obţinute cu ajutorul ei. Mai mult, CE propune crearea unor instituţii abilitate, la nivelul fiecărei ţări membră UE, care să se ocupe cu monitorizarea acestor tehnlogii şi care să se asigure că regulamentul este pus în aplicare.

IBM renunţă să mai dezvolte tehnologii de recunoaştere facială – 9.06.20

  • Folosită deja masiv în anumite ţări, în frunte cu China, recunoaşterea facială este una dintre cele mai controversate tehnologii. Cu toate inovaţiile din ultima vreme, mai multe studii publicate recent au arătat nu doar că încă nu se poate pune bază pe ea pentru a recunoaşte cu precizie oamenii, dar că suferă într-o anumită măsură de părtinire, în funcţie de felul în care s-a făcut antrenarea algoritmului.
  • IBM, însă, este unul dintre jucătorii mici, care nu au reuşit să aibă vreun impact asupra acestei pieţe. Rivalul Microsoft şi Amazon sunt două dintre companiile care domină acest business. Astfel, anunţul IBM, pe lângă imagine, poate fi văzut şi ca unul care ar putea afecta afacerile rivalilor pe zona de recunoaştere facială.

67 Comments

Leave a Reply