Agenda Chinei – documentar

China şi-ar putea seta o ţintă de creştere de 5% pentru următorii 5 ani în faţa riscurilor globale. Venitul pe cap de locuitor din China s-a situat la 10,410 dolari în 2019, potrivit Băncii Mondiale – ZF, 6.11.20

  • Strategii chinezi se apropie de setarea unei ţinte medii anuale de creştere economică de aproximativ 5% pentru următorii cinci ani, la limita inferioară a intervalului analizat anterior în condiţiile în care riscurile globale înnegurează perspectivele, potrivit unor surse citate de Reuters.
  • În cadrul reuniunii de săptămâna trecută, preşedintele chinez Xi Jinping şi alţii au prezentat un proiect pentru planul pe cinci ani şi obiectivele cheie pentru următorii 15 ani. Acestea includ transformarea Chinei într-o ţară cu venituri ridicate până în 2025 şi un avans către o ţară „moderat dezvoltată“ până în 2035, implicând venituri de peste 20.000 de dolari pe persoană.
  • În cadrul planului pe cinci ani, China îşi schiţează de asemenea ambiţii de a se transforma într-o putere tehnologică, în condiţiile în care accentul este de-acum pus pe calitatea, şi nu viteza creşterii economice.
  • Noul plan transformă autosuficienţa în domeniul tehnologiei într-un pilon naţional strategic. De asemenea, oficialii chinezi se angajează să ducă mai departe o strategie de întărire a cererii interne şi deschidere a economiei în următorii cinci ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *