Orban: Şantierele navale – componentă extrem de importantă a economiei româneşti – 10.06.20
- “Industria navală românească, şantierele navale reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti. Din toate şantierele navale care existau înainte de 1989, doar un singur şantier şi-a încetat activitatea – este vorba de Şantierul de la Olteniţa, în rest, toate celelalte şantiere, indiferent că e vorba de Tulcea, Brăila, Galaţi, Mangalia, Turnu Severin, Orşova, îşi continuă activitatea şi reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti”, a afirmat Orban, aflat într-o vizită de lucru la Şantierul Naval Brăila.
- “Reprezintă o componentă foarte importantă pentru economia românească, sunt multe locuri de muncă aici şi există o experienţă acumulată care face ca toţi actorii economici, indiferent că este vorba de actori economici autohtoni sau de investitori străini, cum sunt Fincantieri, Damen, practic, pot asigura o competitivitate pentru acest domeniu economic şi pot să permită dezvoltarea economică, în continuare, a zonelor în care sunt şantierele şi a României”, a completat prim-ministrul.
- “Şantierul Naval Brăila a preluat, practic, producerea modulelor din care se va compune podul, este vorba de 86 de module (…) de dimensiunea 25/30 de metri. (…) Nu trebuie să plutească, (…) probabil sunt primele construcţii care nu trebuie să plutească, dar sunt extrem de importante pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii extrem de important pentru această zonă. (…) În ceea ce priveşte ritmul de producţie, de livrare a acestor module, şantierul este extrem de bine organizat şi are capacitatea de a livra la termen aceste componente extrem de importante pentru realizarea podului”, a spus premierul Orban.