Agenda București-Ilfov – doc

o idee radicală pentru regiunea București-Ilfov: Alianța Metropolitană București-Ilfov (AMBI)Vlad Soare: “Cât de multe șanse are o idee nebună?” – 29.04.20

Ideea nebună sună cam așa: un grup de oameni își propune să candideze în alegerile locale pentru zona București Ilfov cu scopul de a desființa sectoarele Municipiului București și de a propune o nouă organizare administrativ-teritorială la nivelului zonei București-Ilfov. De ce?

Pentru că actuala împărțire administrativ-teritorială în 50 de administrații locale nu ține cont de o realitate. Oamenii din București-Ilfov reprezintă o singură comunitate, iar în viitor această coeziune va fi și mai mare. Bucureștiul s-a extins mult peste șoseaua de centură și o va face în continuare, iar asta a generat și va genera imense probleme: lipsa infrastructurii, lipsa proiectelor integrate și mai ales, haos birocratic.

Bucureștiul are un primar general care asfaltează străzile pe care circulă transportul în comun. Șase primari de sector care asfaltează străzile fără STB. Ilfovul are 42 de primari și un Președinte de Consiliu Județean. O singură mare comunitate urbană are 48 de primari, 48 de consilii locale, un consiliu general, un consiliu județean și un Președinte de Consiliu Județean, baron pe care îl încurcă Bucureștiul.


Vlad Soare, președinte AMBI: Atât de multe unități administrativ-teritoriale nu fac nimic altceva decât să reprezinte o risipă a banului public – 16.04.20


Vlad Soare, președintele AMBI: „Vrem eliminarea primăriilor de sector” – 19.03.20

Alianța Metropolitană București-Ilfov este un proiect regional ce își propune un set de măsuri concrete pentru comunitatea noastră, măsuri pe care niciun alt partid nu și le poate permite din motive de aparat și clientelă politică.

Vrem, de pildă, eliminarea primăriilor de sector. Astăzi, ne costă mult și degeaba. În fiecare an cheltuim un miliard de lei cu angajații primăriilor de sector. În 4 ani de mandat se puteau construi cu acești bani 100 de clinici, 1500 de școli și un spital regional în București.

Vrem, de asemenea, ca București și Ilfov să fie o singură comunitate, neîngrădită de împărțirea administrativ-teritorială din hârtii. Concret, actuala împărțire administrativ-teritorială funcționează după o lege comunistă din 1968. Împreună, am putea împărți costurile administrative, am elimina barierele procedurale lipsite de sens și am putea avea infrastructură și servicii publice la standarde unitare.


Piaţa Victoriei, cu Tudor Muşat: Invitat este profesorul de drept Vlad Soare, fondator al platformei AMBI – 18.02.20


2014-2020 Bucharest Ilfov Regional Development Plan – 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.