following – Anca Dragu

Dragu: Trebuie să avem o reducere a deficitului bugetar – 27.01


2021Țări bogate, țări sărace – Anca Dragu, Capital, 30.12

  • Ce lipsește României este un nou proiect de țară, care să canalizeze resursele naționale către un obiectiv agreat, semnificativ, dezirabil și posibil. Singurul proiect al ultimilor 30 de ani a fost aderarea la Uniunea Europeană. Odată aflați în interiorul UE, ambițiile noastre economice și politice au dispărut.
  • Un nou proiect ar putea fi legat de aderarea la moneda euro.
  • Noul Pact Verde și strategia de digitalizare lansate de Comisia Von Der Layen deschid noi perspective de dezvoltare a tehnologiilor “verzi”, în care România își poate propune să devină lider regional sau chiar european. Este un foarte bun prilej pentru noi să ne transformăm din “urmăritori” în ceea ce privește industriile dezvoltate, în lideri. Noile tehnologii verzi și inteligența artificială sunt în faza de incubator în toate țările, astfel încât România poate miza pe avantajele competitive și, cu un cadru economic și legislativ propice, să preia conducerea în aceste domenii.

Anca Dragu: „Instituția este cu vreo zece ani în urmă” / „Susțin în continuare că este nevoie de reducerea numărului de parlamentari” – Gîndul, 30.12

Președintele Senatului inițiază procedura pentru trecerea la Parlament unicameral, cu 300 de aleși – 24.12

Leave a Reply

Your email address will not be published.