Aderarea la Spațiul Schengen – documentar

Eurodeputatul Victor Negrescu: România poate adera în acest an la Spațiul Schengen. Dacă vreun stat membru se opune soluția va fi să apelăm la CJUE – 8.08.20


PE: pentru o nouă guvernanță a Spațiului Schengen post-pandemie – 22.06.20

  • Parlamentul European subliniază că o revenire rapidă și coordonată la o zonă Schengen pe deplin funcțională este de o importanță crucială pentru a garanta libertatea de circulație, una dintre principalele realizări ale integrării europene, precum și pentru a asigura redresarea economică a UE după pandemie.
  • De asemenea, eurodeputații solicită de urgență o dezbatere privind un plan de redresare pentru Schengen, pentru a se evita ca orice controale temporare la frontierele interne să devină un aspect semipermanent. Planul ar trebui să includă, de asemenea, măsuri pentru situații neprevăzute în cazul unui potențial al doilea val.
  • Eurodeputații solicită, de asemenea, Consiliului și statelor membre să își intensifice eforturile în ceea ce privește integrarea spațiului Schengen și să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România și Croația în spațiul Schengen.

Parlamentul European cere măsuri pentru admiterea României în Spaţiul Schengen – 20.06.20


Există o teorie a conspirației privind motivul pentru care România nu este în spațiul Schengen – 23.06.20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *